Forsikringer

Alle barn som er medlem av lag tilsluttet Norges idrettsforbund (NIF) eller som deltar i organisert aktivitet i klubbens/lagets regi er forsikret gjennom Norges Idrettsforbund Barneidrettsforsikring.

Forsikringen skal sikre og dekke skade på legemet som oppstår plutselig og uforutsett og som inntreffer i forsikringstiden i forbindelse med organisert idrettsutøvelse. Ulykkesskade er skade på legemet forårsaket ved en plutselig ytre fysisk begivenhet – ulykkestilfelle – som inntreffer i forsikringstiden ved reise og opphold i forbindelse med organisert idrettsutøvelse.

Forsikringen gjelder under organisert idrettsutøvelse av den idrett som forsikringsavtalen omfatter, samt under treningsøvelser som naturlig hører sammen med denne i regi av klubben.

For forsikringsavtalen gjelder vilkår for Idrettsforsikring og de generelle vilkår, så fremt disse ikke er fraveket i bestemmelsene nedenfor. Forsikringen omfatter barn til den dato de fyller 13 år. Forsikringen gjelder:

• Medlemmer av lag tilsluttet NIF
  • Deltakere på idrettsskoler godkjent av NIF
  • Barn som ikke er medlem av lag/klubb som deltar i organisert aktivitet i klubbens/lagets
    regi.
  • Barn med nedsatt funksjonsevne omfattes også av forsikringen
  • Flyktninger/asylsøkere omfattes av dekningen for behandlingsutgifter, selv om de ikke er
    medlem av norsk folketrygd, under forutsetning at de tilfredsstiller kravene i pkt. 2
  • Trenere, ledere og oppnevnte dommere som bistår ved organisert aktivitet for barn under
    13 år.
  • Forsikringen gjelder i hele verden

Lese mer om vilkårene i forsikringen: Barneidrettsforsikring vilkår og forsikringsbevis/erstatningsskjema (PDF)